3 tips om de levensduur van uw airco te verlengen

Een airco die goed werkt zorgt voor een schone en frisse auto.  Op de verdamper van de airco kan groei van schimmels en bacteriën ontstaan. Het is daarom wel verstandig om uw airco regelmatig te laten controleren. Oto Nijkerk heeft drie tips op een rij gezet om de levensduur van uw airco te verlengen.

Tip 1. Gebruik uw airco regelmatig, dus niet alleen als het zonnig en warm is.
Door de airco één keer per twee weken een kwartiertje te gebruiken, blijft deze in optimale staat.

Tip 2. Schakel de airco zo’n vijf minuten voor u de auto stilzet uit.
Daardoor komt er minder vocht op of in de omgeving van de verdamper, wat de duurzaamheid
ten goede komt. Bovendien voorkomt het op tijd uitzetten van de airco onaangename geurtjes.

Tip 3. Zet bij voorkeur het ventilatiesysteem in de stand ‘fresh air’.
Zo voert u lucht sneller af waardoor de kans op onaangename geurtjes stukken minder wordt.
Bovendien verloopt ook de ontwaseming van de ruiten sneller.

Een goed werkende airco zorgt voor een frisse en schone lucht in uw auto. Heeft uw airco een opfrisbeurt nodig?
Oto Nijkerk reinigt uw airco al vanaf € 59,95,- inclusief interieurfilter en btw. Lees hier meer

Wilt u meer informatie? Bel onze adviseurs T. 033-2453700