Toyota Private Lease

Private Lease een nieuwe Toyota vanaf € 199,- per maand*

AYGO va € 209,- p/m* | Nieuwe AYGO va € 199.- p/m* | Yaris va € 259,- p/m*


Auris va € 409,- p/m* | Auris Touring Sports va € 419.- p/m* | Toyota C-HR va € 379,- p/m*


Toyota Private Lease is er speciaal voor u als particuliere autorijder. Door uw nieuwe Toyota te kiezen in combinatie met een vast bedrag per maand komt u niet meer voor verrassingen te staan. Zelfs reparatie, onderhoud en banden zijn in uw tarief inbegrepen. Daarbij wordt vervangend vervoer geregeld en heeft u hulpverlening bij pech in heel Europa. Het enige wat u buiten uw maandbedrag betaalt zijn uw brandstof en uw bekeuringen.

Aan het eind van de contractperiode hoeft u zich geen zorgen te maken over de verkoop en de restwaarde van de auto. U loopt geen risico en u hoeft vooraf geen grote investering te doen.

U regelt al uw auto-zaken gewoon bij uw eigen vertrouwde dealer en maakt dus gebruik van de expertise van Oto Nijkerk daarbij heeft u de zekerheid van Toyota kwaliteit en betrouwbaarheid.

Wat is er inbegrepen in mijn Toyota Private Lease maandbedrag? 


Welke gegevens zijn er nodig?

Om een Toyota Private leasecontract af te sluiten hebben wij altijd de volgende gegevens van u nodig:

Welke gegevens worden er geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR)?

Wij registreren een gedeelte van het private-leasebedrag bij het BKR. Er wordt 65% van de totale termijnen geregistreerd.

Een voorbeeld:
Uw termijnbedrag is € 250,- en u heeft looptijd van 48 maanden gekozen. In totaal betaalt u dus 48 x € 250,- = € 12.000,-. Voor de BKR-registratie wordt dan een bedrag geregistreerd gelijk aan 65 procent van € 12.000,- = € 7.800,-.

Private-leasecontracten worden bij het BKR geregistreerd om particulieren te beschermen tegen te hoge financiŽle lasten. Toyota Financial Services bekijkt en beoordeelt samen met u hoeveel u wilt en kunt betalen. Zo heeft u de garantie dat u altijd de maandelijkse kosten kunt betalen.


Is het mogelijk tussentijds mijn Toyota Private Lease contract op te zeggen? 

Ja, dat kan. Bij voortijdige beŽindiging tijdens het eerste jaar dient u alle termijnen (12) van dat jaar te voldoen, alsmede 40 procent van de resterende termijnen van het totale contract.

Een voorbeeld:
Uw contract heeft een looptijd 48 maanden en het maandbedrag bedraagt € 250,-.Het contract wordt beŽindigd in het eerste jaar, in de 6e maand. U betaalt dan 6 x € 250,- = € 1.500,- + (40 % van € 9.000,- = € 3.600,-). Dus: € 1.500,- + € 3.600,- = € 5.100,-. Indien na het eerste jaar het contract voortijdig wordt beŽindigd, betaalt u een vast percentage van 40 procent van de resterende termijnen van het totale contract.

De hoogte van de opzeggingsvergoeding bij het opzeggen van uw private-leasecontract na het eerste jaar kan op twee wijzen berekend worden:

Berekeningswijze 1:
De opzeggingsvergoeding is een vast percentage van 40 procent van de resterende termijnen die u zonder de opzegging nog zou moeten betalen.

Berekeningswijze 2:
De opzeggingsvergoeding is het verschil tussen de totale termijnen die u heeft betaald en nog moet betalen tot het moment van opzegging ťn de totale – hogere – termijnen die u tot dat moment had moeten betalen als u direct de overeenkomst voor de kortere duur was aangegaan. De laagste van deze twee opzeggingsvergoedingen is de opzeggingsvergoeding die u dient te betalen.

Uiteraard betaalt u altijd via de manier met de laagste opzeggingsvergoeding. Na inlevering van uw leaseauto wordt het private-leasecontract ontbonden.

Hoe wordt de berekeningswijze van de opzeggingsvergoeding nu in de praktijk gehanteerd? Via onderstaande voorbeelden maken wij u dat verder duidelijk.

Een rekenvoorbeeld:
Uw maandtermijn bedraagt € 200,-. De overeengekomen leaseperiode is 36 maanden. U zegt op tegen het begin van de 25ste maand.

Berekeningswijze 1:
Zonder de opzegging zou u aan termijnen nog 12 maanden x € 200,- = € 2.400,- moeten betalen. De opzeggingsvergoeding bedraagt 40% van € 2.400,- = € 960,-.

Berekeningswijze 2:
Het leasetarief gebaseerd op een looptijd van 24 maanden was, ten tijde van het aangaan van uw overeenkomst, € 250,- per maand. Het verschil in tarief dat u heeft betaald op basis van 36 maanden ten opzichte van het tarief gebaseerd op 24 maanden, is € 50,- per maand. De opzeggingsvergoeding bedraagt € 50,- x de verstreken looptijd van 24 maanden = € 1.200,-.

In dit rekenvoorbeeld is de opzeggingsvergoeding berekend op Berekeningswijze 1, € 960,-, het laagst. Dit bedrag betaalt u ons. Wij ontbinden het contract zodra u de auto heeft ingeleverd. 


Heeft Oto Nijkerk ook het Keurmerk Private Lease?

Toyota Financial Services beschikt vanaf 1 oktober 2017 over het Keurmerk Private Lease. U kunt op de site van Keurmerk Private Lease dit controleren. Op deze site staan alle aangesloten Lease Maatschappijen. https://www.keurmerkprivatelease.nl/home

Hoe kan ik een klacht indienen?

Toyota Financial Services naar een financiŽle dienstverlening van hoge kwaliteit. Daarom horen wij het graag als u niet tevreden bent. Uw reactie geeft ons de mogelijkheid om onze financiŽle diensten en producten te verbeteren. Klachten hierover kunt u mailen naar klachten@toyotafs.nl. Ons uitgangspunt is dat u binnen 14 dagen een schriftelijke reactie van ons ontvangt. Als deze termijn niet haalbaar is, informeren wij u daar tijdig over.

Heeft u een klacht over uw Toyota? Neem dan contact op Oto Nijkerk.

Bent u van mening dat wij onvoldoende aandacht besteden aan uw klacht, dan kunt u terecht bij een onafhankelijke geschillencommissie. U kunt uw klacht binnen 12 maanden voorleggen aan de Geschillencommissie Keurmerk Private Lease. De Geschillencommissie biedt de consument ťťn loket voor al zijn of haar klachten over private lease en is opgericht om de consument zo goed mogelijk van dienst te zijn bij meningsverschillen met een leasemaatschappij of tussenpersoon.

Geschillencommissie Keurmerk Private Lease
Bordewijklaan 46
Postbus 90600
2509 LP Den Haag
www.keurmerkprivatelease.nl

U kunt er ook voor kiezen om een rechter over het geschil te laten beslissen.

Toelichting getoonde tarieven:

* Toyota Financial Services leasetarief per maand o.b.v. Toyota Private Lease, 48 mnd, 10.000 km/jaar, wegenbelasting in provincie Utrecht, incl. max. bonus/malus (12 schadevrije jaren) en BTW, en excl. brandstof • Tarieven kunnen afwijken per provincie i.v.m. wegenbelasting en bij gekozen uitvoering, wijziging van opties, looptijd, kilometrage, schadevrije jaren en gewicht • Meerkilometerprijs varieert tussen € 0,04 en € 0,11 per km, exacte prijs staat vermeld op de offerte • Geldig vanaf 1 april 2018 • Toetsing en registratie BKR • Wijzigingen en typefouten voorbehouden 


Downloads

Algemene Voorwaarden Keurmerk Private Lease versie 1.0 december 2015
Algemene Voorwaarden Keurmerk Private Lease versie 1.1 december 2017
General Conditions Keurmerk Private Lease version 1.1 December 2017
Aanvullende Algemene Voorwaarden Toyota Private Lease
Additional Terms and Conditions Toyota Private Lease
Algemene Voorwaarden Allianz Auto- en Motorverzekering Toyota Private Lease
Innameprotocol Toyota Private Lease
Bijlage Reparatie Onderhoud en Banden Toyota Private Lease
Dienstenwijzer Private Lease


Interesse? Wij verzorgen graag een voorstel op maat, bel of mail ons voor een passende offerte of een afspraak.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en acties, meld u aan voor onze nieuwsbrief.